Privé villa, Charneux

Privé villa, Charneux

Charneux, België
Architect: 
Luc Spits
Fotograaf: 
Serge Brison

Deze woning ligt pal in het midden van het Land van Herve (België), op een landgoed van 4,5 ha waarop paarden en runderen vrij mogen grazen.

Vanuit elk uitkijkpunt van het huis, de bungalow of het zwembad genieten de eigenaars van een uniek uitzicht over het landschap. De tussenverdiepingen en verlichting benadrukken de verschillende niveaus en volumes in de villa.

De natuursteen is in moderne vormen aangebracht, waardoor de volumes heel wat kracht en finesse uitstralen. De grote raampartijen accentueren de pure, architecturale lijnen en zorgen voor voldoende rust en transparantie, terwijl de vrijdragende deur uit natuursteen met zicht op het achterste raam een ruimtelijk gevoel opwekt.

De vijver die tussen de verschillende volumes lijkt te zweven, straalt kalmte en rust uit naar de belangrijkste leefruimtes. Deze ruimtes worden onderbroken door meerdere foyers die voor comfort en gezelligheid zorgen.

Verfijn

Architect

Project

Gebruikte armaturen